Find din perfekte løsning
Du får dit behov analyseret sammen med en af vores certificerede partnere. Sammen finder vi din fremtidige varmepumpeløsning.
Stigende gaspriser og attraktive tilskud - betingelserne for at modernisere og energioptimere med en varmepumpe er rigtig gode lige nu. De er blevet nemmere at installere, mere effektive og derfor også meget attraktive, når ældre bygninger skal moderniseres og energioptimeres.
Så mange husejere er glade for at kunne opvarme mere grønt... I 2022 installerede vi nye varmepumpeløsninger i eksisterende bygninger i hele Europa.
Luft til vand varmepumpen kan dække alle dine behov for varme og varmt vand, uanset om du skal bygge nyt hus, eller modernisere din bolig. Varmepumpen er perfekt til både radiator og gulvvarme, og den er udstyret med den nyeste varmepumpeteknologi. aroTHERM plus anvender R290 - det naturlige kølemiddel, der sikrer et lavt globalt opvarmningspotentiale, høje effektivitetsværdier og en høj fremløbstemperatur på helt op til 75° C.
Varmepumper er generelt mere energieffektive end traditionelle varmekilder, såsom gas- og oliefyr, da de flytter energien snarere end at producere den.
Varmepumper udleder færre drivhusgasser end traditionelle gas- og oliefyr og kan reducere dit CO2-udslip med over 80%.
Selvom varmepumper kan være dyre at installere, kan de på lang sigt give store besparelser.
Varmepumper har typisk mindre behov for vedligeholdelse og lever længere end traditionelle varmekilder.
Ikke alle huse kan nøjes med en ren varmepumpeløsning. Spørgsmålet er, om dit hjem er klar til en varmepumpe? Løsningen er især effektiv, hvis du kan sætte flueben ved følgende:
At skifte til varmepumpe er en investering i både din ejendomsværdi og miljøet. Men det er ikke bare den langsigtede besparelse på energiforbruget, der gør skiftet til varmepumpe attraktivt.
Energistyrelsen tilbyder blandet andet tilskud til varmepumper, hvor du kan få op til 27.000 kroner i tilskud, hvis du udskifter dit gamle fyr. Tilskudsordningen er designet til at lette den økonomiske byrde for husejere for at fremskynde den grønne omstilling. Du kan læse mere om, hvilke tilskud du er berettiget til, når du skifter til varmepumpe på Energistyrelsens hjemmeside.
Opvarmning og varmt vand i bygninger står for en væsentlig andel af det samlede energiforbrug, og det er faktisk gennem disse processer, at mere end en tredjedel af alle CO2-udledninger bliver genereret. Det skyldes i høj grad, at de fleste varmekilder ikke er effektive nok eller forældede.
Ved at erstatte dit gamle olie- eller gasfyr med en varmepumpe, kan du forbedre energieffektiviteten markant, skære betydeligt i dine CO2-udledninger og ofte halvere din varmeregning.
Du får dit behov analyseret sammen med en af vores certificerede partnere. Sammen finder vi din fremtidige varmepumpeløsning.
Din lokale Vaillant-partner giver dig et tilbud med specifikke systemkomponenter og installationsomkostninger.
Med dit tilbud i hånden kan du søge om tilskud, og det kan din lokale Vaillant-partner også hjælpe dig med.
Din lokale Vaillant Partner installerer din nye varmepumpeløsning, hvor garanti og en servicekontrakt kan tilbydes.
Strømforbruget af en varmepumpe vurderes ud fra dens COP (Coefficient of Performance) og SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) værdier. COP angiver effektiviteten for varmepumpen under optimale forhold, mens SCOP repræsenterer dens gennemsnitlige effektivitet over et helt år under varierende temperaturer.
Hvis din varmepumpe har en COP på 4 bruger varmepumpen 1 kW til at producere 4 kW varme. En højere COP eller SCOP indikere et lavere strømforbrug. Præcist strømforbrug afhænger dog af flere faktorer, såsom dit hus’ isolering, lokalt klima og varmepumpens specifikationer.
Vores varmepumper er designet til at være ekstraordinært stille med et lydniveau, der kan sammenlignes med en hvisken. Dette placerer dem blandt de mest lydsvage varmepumper på markedet.
De er ideelle til rækkehuse eller andre steder, hvor der er strenge støjgrænser. De overholder nemt de gældende regler for støj, hvilket sikrer, at komforten for dig og dine naboer bevares. Oplev selv, hvor stille de er, ved at besøge os eller en lokal Vaillant Partner, som har vores varmepumpe installeret i et showroom.
En varmepumpe skal placeres, der hvor den er mindst til gene, men stadig tæt nok på de rum, der har størst prioritet ift opvarmning. Generelt set bør den også placeres minimum 20-40 centimeter fra husmuren.
Overvejer du en luftvarmepumpe, bør du undersøge, om dit hjem har plads nok til indendørsenheden og varmtvandsbeholderen. Størrelsen på en varmepumpeenhed kan variere fra højden og bredden på et klædeskab (190 cm x 180 cm) til størrelsen på en lille kommode.
Geotermiske jordvarmepumper har ikke samme krav til plads, da de består af underjordiske komponenter, de skal dog stadig installeres i overensstemmelse med lokale regler.
For luft til luft varmepumper er det kritisk at placere udendørsenheden således, at de overholder de gældende regler for minimusafstand.
Ift støjniveau i skel bør varmepumpen placeres minimum 3-4 meter fra det nærmeste skel, for at overholde gældende regler.
Ved installation af geotermiske varmepumper, hvor komponeneter er placeret under jorden, er der ikke de samme bekymringer om afstand til naboskel, men der er stadig strikse regler, der skal følges.
Derfor er det essentielt, at en kvalificeret installatør konsulteres for at sikre, at alle lokale byggeforskrifter og afstandskrav bliver nøje overholdt.