It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Varmepumper - giver dig al den energi, du har brug for

Vil du opvarme dit hjem på en miljøvenlig og klimabevidst måde? Overvej en varmepumpe, skræddersyet til dine behov - den intelligente løsning, der ikke bare reducerer dit CO2-fodaftryk, men også dine varmeregninger.
Varmepumpe
Varmepumpe

HVAD ER EN VARMEPUMPE? Få energi fra luft, jord eller grundvand

Varmepumper er blevet førstevalget for planlæggere, installatører og husejere, når det kommer til opvarmning. Og med god grund. Den seneste udvikling inden for bygge- og isoleringsmaterialer samt stigende energipriser og behovet for større uafhængighed af olie og gas har nemlig gjort varmepumpen særdeles attraktiv.

Hvad er det, der er så unikt ved varmepumpeteknologi? Svaret er både enkelt og genialt: En varmepumpe bruger energi fra luften, jorden eller grundvandet - og omdanner disse vedvarende energier til varme. Det følgende vil primært fokusere på energi fra luften og jorden.

FUNKTION I PRAKSIS Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe henter sin geniale mekanik fra principperne bag et køleskab – bare omvendt. På samme måde som et køleskab fjerner varme fra sine indre rum og afgiver det udad, fungerer en varmepumpe ved at opsamle varmeenergi fra naturens egen baghave og distribuere den indendøre som varme i dit hjem.

Funktionsprincippet for en varmepumpe

Varmepumpen henter 75% af sin energi fra omgivelserne - nemlig ved hjælp af varme fra luft, grundvand eller jord. De resterende 25% kommer fra elektricitet, som sørger for at holde driften i gang.

Den opsamlede varmeenergi transporteres via et lukket rørsystem indeholdende et særligt kølemiddel, som fordamper og transporterer varmen videre. En kompressor øger temperaturen, og varmen overføres til dit hjem fra kondensatoren. Dampen fra kondensatoren fortsætter til en ekspansionsventil, hvor den – som det ligger i navnet – ekspanderer. Det vil sige, at den aftager i tryk, afkøles og kondenserer tilbage til væskeform. Således forberedes kølemidlet til at opsuge ny varmeenergi igen og igen. Denne cykliske proces gør det muligt for varmepumpen at omdanne den opsnappede energi fra luft, vand eller jord til opvarmning, som sikrer dig en behagelig, billig og miljøvenlig temperatur i hjemmet.

luft-vand-varmepumpe i haven

Dine fordele ved en varmepumpe

  • Uanset om du planlægger at bygge et helt nyt hjem eller energioptimere dit nuværende, kan en varmepumpe hjælpe med at løse nogle af de mest presserende energiproblemer. I jagten på miljøvenlige energiløsninger til dit hjem, tilbyder en varmepumpe betydelige fordele, både for klimaet og din pengepung - se dem her

  • bekæmper stigende varmeomkostninger
  • reducerer afhængigheden af fossile brændstoffer
  • begrænser CO2-udledningen.

  • Bliv fri for høje olie- og gaspriser

    En varmepumpe giver dig adgang til en uendelig forsyning af miljøvenlig energi, og den gør dig samtidig mere uafhængig af stigende olie- og gaspriser.

  • Gør noget grønt og godt

    Vores varmepumper bidrager til den grønne omstilling. Ved at bruge energi fra luft, jord eller vand producerer varmepumper færre emissioner og gør dit valg miljøvenligt.

  • Hold omkostningerne nede

    Under de rette forhold kan du opnå besparelser på op til 75 % på fossile brændstoffer. Varmepumpen udnytter nemlig naturligt vedvarende energi fra luften, jorden og grundvandet, og det betyder reelle besparelser på dine varmeregninger.

  • Nyd komfort og fleksibilitet

    Ud over varme i hele boligen kan en særlig type varmepumpe også give dig varmt vand og mulighed for at køle. Den fleksible varmepumpeteknologi kan ideelt kombineres med fotovoltaiske systemer og solvarmeteknologi.

Forskellige typer af varmepumper Forstå de grundlæggende elementer

Luft og jord - det er de to energikilder, vores varmepumper frit kan udnytte tilgængelig energi fra. Vaillant tilbyder tre forskellige miljøvenlige varmepumper, der udnytter disse energikilder: Luft til vand varmepumpe. Luft til luft varmepumpe og jordvarmepumpe.

luftkilde-varmepumpe

Der findes to forskellige varmepumpetyper, der udnytter energien fra luften:

  • Luft til vand varmepumper udnytter energi fra den omgivende lufttemperatur. De er enkle at installere, hvilket gør dem til det mest populære valg.
    Luft til vand varmepumper er den mest enkle varmepumpeløsning både med hensyn til installation og pladsbehov.
Læs mere om luft til vand varmepumper

  • Luft til luft varmepumpe er kun egnet til bygninger med et meget lavt varmebehov, som har fremragende isolering.
    I stedet for gulvvarme eller radiatorer fungerer luft til luft varmepumpen som den primære varmekilde.

Læs mere om luft til luft varmepumper

jordvarmepumpen


  • Jordvarmepumper udnytter varmen i jorden (geotermisk energi). De er endnu mere effektive end luftkildevarmepumpen, men kræver mere indledende konstruktionsarbejde, før de kan installeres.
    Jordvarmepumper, også kaldet jord til vand varmepumper, gør brug af geotermisk energi - den termiske energi i jorden. Energien udvindes via kollektorer eller sonder fra og omdannes til energi, der kan bruges til opvarmning og varmt vand. Installationen er noget mere kompliceret, da der først skal foretages udgravning eller boring.

Få mere at vide om jordvarmepumpen

Krav 6 ting, du skal overveje

Når du skal vælge den ideelle varmepumpe til dit hjem, er det essentielt at gøre sig nogle overvejelser. Afklar først, hvad dine specifikke behov er, og søg derefter rådgivning af en erfaren installatør, der kan yde kyndig vejledning og besvare eventuelle spørgsmål. På den måde sikrer du, at dit valg passer perfekt til dit hjem og dine behov.

Tænk over følgende, før du træffer dit valg:

  • Hvad er den optimale fremløbstemperatur?
    For at en varmepumpe kan fungere effektivt, skal fremløbstemperaturen ikke overstige 55°C. Du kan nemt teste, om dit hjem kan bære en varmepumpe ved at sænke fremløbstemperaturen på dine radiatorer til 55°C. Jo lavere fremløbstemperaturen er, jo mere effektiv er din varmepumpe.
  • Hvilke tilskud kan du få?
    Med en ny varmepumpe fra Vaillant er detmuligt at søge tilskud, som kan sikre betydelige besparelser. Læs mere om tilskud og subsidier i afsnittet nedenfor.
  • Hvor stort er dit budget?
    Dit budget er et vigtigt udgangspunkt, når du skal planlægge en varmepumpeløsning og vælge det, der passer bedst til dine behov. Der er en betydelig prisforskel mellem de tre varmepumpesystemer og deres installation. Prisen på en luft til luft varmepumpe starter på omkring 15.000 DKK og ligger i den lave ende af prisskalaen.
  • Hvor er det muligt at installere varmepumpen?
    Den rette placering afhænger af en række faktorer - ikke kun tekniske overvejelser, men også afstanden til naboens ejendom eller de kommunale regler. En installatør kan give dig den nødvendige vejledning.
  • Hvor meget plads kræver en varmepumpe?
    Husk, at forskellige Vaillant varmepumpeløsninger kræver forskellige plads, og deres størrelser kan variere betydeligt. Størrelsen på en varmepumpe kan variere fra højden og bredden på et klædeskab (190 cm x 180 cm) til størrelsen på en lille kommode. I nogle tilfælde skal du indregne plads til udendørsenheder, for eksempel til en luft til luft varmepumpe.
  • Hvor meget strøm forbruger en Vaillant varmepumpe?
    Strømforbruget afhænger af varmepumpens model og de specifikke driftsbetingelser, herunder udendørstemperaturen igennem året. En høj COP-værdi (Coefficient of Performance) indikerer en mere effektiv varmepumpe, som bruger mindre strøm for at opnå den ønskede opvarmning.
  • Hvad koster en Vaillant varmepumpe i drift?
    Driftsomkostningerne er tæt knyttet til varmepumpens strømforbrug. Modeller med en høj COP-værdi vil typisk være mere økonomiske i længden, da de omsætter energien mere effektivt til varme, hvilket reducerer de løbende omkostninger.

Omkostninger ved en varmepumpe Find lommeregneren frem

Dit valg af varmepumpe og den tilhørende installation afgør, hvor meget du skal betale. Luft til luft varmepumpen har en klar fordel takket være den meget enkle installation. Men når du begynder at tage højde for faktorer som tilskud og årlige driftsomkostninger, kan det være afgørende for dine overvejelser.

Omkostninger i forbindelse med installation afhænger ikke kun af den valgte type varmepumpe, men også om din ejendom er ny, eller der er tale om et energioptimering- eller moderniseringsprojekt. Og driftsomkostningerne vil variere afhængigt af en række faktorer - for eksempel hvor godt dit hus er isoleret.

Indkøb inkl. installation ca. 95.000 - 175.000 kr.

Dette er de omtrentlige omkostninger ved køb og installation af en luft til vand varmepumpe. Husk at selvom investering i en luft til vand varmepumpe kan virke dyr, så kan du typisk spare op til 50% på de kommende varmeregninger.

Tilskud: Der findes ligeledes attraktive tilskud via varmepumpepuljen, som i de kommende år vil være muligt at søge via Energistyrelsen. Læs mere i næste afsnit.

Omkostningerne afhænger i høj grad af din boligsituation, men også af en variabel og individuel installationsomkostning, som installatører tilbyder. Her kigges der også på nuværende varmekilde? Hvor mange kvadratmeter skal opvarmes? Hvor mange mennesker bor i husstanden? Hvor stort er det nuværende forbrug? Hvordan er huset isoleret? Der er altså flere faktorer der har indflydelse på den pris, som du skal investere i et nyt varmesystem. Derfor anbefaler vi altid, at du tager en uforpligtende dialog med en af vores certificerede Vaillant partnere - som findes i dit lokalområde. De vil kunne lave en helt nøjagtig beregning på din bolig og jeres kommende varmesystem.

- Elektricitetsomkostninger 6.750 - 11.250 DKK *.

- Vedligeholdelse 2.250 - 3.750 DKK.

- I alt 9.000 - 15.000 DKK.

Disse består af varmepumpens elforbrug og vedligeholdelsesomkostningerne:

* baseret på et boligareal på 100 m²*
Omkostningerne afhænger i høj grad af din boligsituation

Krav til en varmepumpe Er en varmepumpe svaret til dit hjem?

  • Dit hus er bygget efter 1995, eller du har et ældre hus med god isolering

  • Fremløbstemperaturen er lav (omkring 55 °C)

  • Varmepumpen kan blive installeret med tre meters afstand til dine naboer, eller der kan laves foranstaltninger, så lydniveauet i naboskel kan overholdes

  • Du har gulvvarme i hele boligen, alternativt store radiatorer med en stor overflade

Kan du sige ja til ovenstående?

Misforståede antagelser om varmepumper Afliv disse ti myter om varmepumper

  • 1. Varmepumper er ikke effektive.

    Forkert! Under de rette forhold er moderne Vaillant varmepumper ekstremt effektive. Op til 75% af den producerede energi kommer fra omgivelsernes varme, 25% er drevet af elektricitet.

  • 2. Varmepumper koster en formue, gør de ikke?

    Det spørgsmål kræver et længere svar: Det er rigtigt, at startomkostningerne for en varmepumpe er højere end for andre varmekilder. Men glem ikke de attraktive tilskud, du kan søge om, når du investerer i miljøvenlige varmepumper, samt tilskud til udskiftning af gamle varmesystemer. Og når du tager de væsentligt lavere driftsomkostninger i betragtning - så ser tallene straks bedre ud.

  • 3. Varmepumper fungerer kun godt med gulvvarme.

    Det er rigtigt, at varmepumper fungerer særligt godt med gulvvarme, som kræver lave fremløbstemperaturer takket være et relativt stort overførselsareal. Men det er på ingen måde et must: Varmepumper fungerer også til varmeapparater, der har brug for højere fremløbstemperaturer. Vaillants produktportefølje har varmepumper, der fungerer for alle.

  • 4. Varmepumper kan kun bruges til opvarmning.

    Nej, du kan faktisk også køle med en varmepumpe. En Vaillant varmepumpe udtrækker termisk energi fra omgivelserne og overfører den som varmeenergi til dit hjem. For at fungere som et klimaanlæg fungerer varmepumpen på samme måde - bare omvendt. Systemet trækker varm luft ud af rummet og returnerer den til det fri.

  • 5. Varmepumper er kun egnede til nye bygninger.

    Vaillant varmepumper er designet med tanke på både nye og gamle bygninger. De er en ideel løsning til nybyggeri, som er bygget til at være godt isoleret. Men Vaillant har også varmepumpeløsninger, der er designet til at fungere i ældre bygninger med radiatorer.

  • 6. Varmepumper optager så meget plads.

    Vaillant-varmepumper findes i alle former og størrelser - og nogle varmepumper som luft til luft varmepumpen har både indendørs og udendørs enheder. Størrelserne spænder fra højden og bredden af et klædeskab (190 cm x 180 cm) til størrelsen af en lille kommode. Du kan helt sikkert finde en, der passer til dit hjem.

  • 7. Varmepumper larmer.

    Nej, Vaillant varmepumper er ekstremt lydsvage - også de luft til luft varmepumper, der har en udendørsenhed. På tre meters afstand kan du forvente et lydniveau på ikke mere end 32 dB - det er næppe mere end løvets raslen.

  • 8. Varmepumper er ikke pålidelige om vinteren.

    Vores varmepumper fungerer pålideligt hele året rundt. Faktisk kan udendørsenheden på en Vaillant luft til luft varmepumpe fungere fint ved en udetemperatur på -20 °C. Og grundvands- og jordvarmepumper er upåvirkede af vintervejret, da temperaturen forbliver konstant.

  • 9. Varmepumpeteknologien er stadig umoden.

    I visse områder som Skandinavien, der er et af de mest teknisk avancerede områder, når det gælder grønne energiløsninger, har varmepumper sat standarden for opvarmningsteknologi.

    Hos Vaillant har vi været anerkendte eksperter i varmeløsninger i næsten 150 år - og vi arbejder hele tiden på at forbedre dem. Vores varmepumper er fremstillet i Europa efter de højeste standarder.

  • 10. Varmepumper er ikke fremtidssikrede.

    Klimaforandringer og energimangel gør varmepumper til DEN vedvarende energiløsning i dag, i morgen - og i fremtiden. En Vaillant-varmepumpe er den optimale måde både at reducere dit CO2-fodaftryk og at holde varmeregningen på et minimum. Og i kombination med et solsystem kan du praktisk talt være selvforsynende med energi.